Viktig information för alla deltagare

Deltagarinfo

Starttider

  • Kl. 10:15 startar 4.7 km
  • Kl. 11:00 startar 21.1 km
  • Kl. 13:00 startar 10 km

Starttider Lilla Växjöloppet

  • Kl. 10:00 startar Tidningslöpet, rek 1-7 år, ca 200 meter (drop-in med sista start kl. 12.00)
  • Kl. 10:00 startar Knatteknatet, rek 7-9 år, ca 500 meter (drop-in med sista start kl. 12.45)
  • Kl. 13:00 startar Lagunracet, rek 9-11 år, ca 1000 meter (endast ett lopp)
  • Kl. 13:30 startar Lagunmaran, rek 11-13 år, ca 2000 meter (endast ett lopp)

Anmälan

Som många andra motionslopp använder vi oss av en prisstege. Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prisstege för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2024.

Webbanmälan stänger klockan 12:00 den 30 april. Därefter kan du anmäla dig på Intersport, Grand Samarkand den 30 april mellan klockan 14:00 och 18:00.

På tävlingsdagen går det att anmäla sig i Strandbjörket från 08:30 fram till en timme före utsatt starttid.

OBS! Vid utebliven start återbetalas inte anmälningsavgiften. 

Byte av löpsträcka 

Vid behov av att byta löpsträcka efter att den ordinarie anmälningstiden (21 april) har gått ut tillkommer en administrativ avgift på 50 kr. Byte före 21 april är kostnadsfritt.

Sälja din startplats

Du kan sälja din startplats via anmälningssidan om du inte kan delta i Växjöloppet. Sista dag för detta är den 27 april klockan 12:00. MittLopp tar ut en avgift på 50 kronor av säljaren för att garantera en säker försäljning via vår marknad.

Bansträckning

10 km är exakt. Långa banan är 21.098 meter. Kilometern mellan 16 och 15 km kvar är således 98 m för lång. Under en dryg kilometer på banan möter snabba och långsamma löparna varandra. Håll till höger o visa hänsyn. 4,7 km klassificeras som väglopp och 10 km + 21,1 km klassas som terränglopp. Se karta >>. 

Vätskekontroller

Det finns två vätskekontroller utmed banan på 10 km, båda dessa passeras två gånger för dig som springer 21.1 km. På 4.7 km finns det en vätskestation efter ca 1 km. Möjlighet till vätska finns även efter målgången. Se bankarta för dess placeringar. Vi har vatten och energidryck från Enervit som VEAB bjuder på. 

Följande sluttider gäller för vätskekontrollerna:
Vätskestationen i Bokhultet stänger kl. 13:40.
Vätskestationen vid tunneln/Växjösjön stänger kl. 14:00.
Målet stänger kl. 14:30.

Tidtagning

Tidtagningen sköts av Racetimer. Tiden tas med elektroniskt chip som sitter på din nummerlapp, och det är nettotiden från startlinjen till mål som räknas. Tiden startar alltså först när du passerar startlinjen.

Startgrupper

10 km loppet kommer att indelas i starten efter vilken tid man beräknas springa. Det kommer att finnas skyltar med femminutersintervaller (ex 45-49 minuter). Detta för att inte trängseln skall bli för stor. Eftersom inte tiden startas innan man passerar startlinjen spelar det ingen roll om man står längre bak i startfältet.

Nummerlappar

Du kan hämta din nummerlapp den 30 april på Intersport, Grand Samarkand mellan kl. 14:00-18:00.

Du kan även hämta nummerlappen på anvisad plats i Strandbjörket den 1 maj från kl. 08:30, men var ute i god tid före starten för din distans.

Parkering

Det finns möjlighet till gratis parkering på Domprostmossen. Infart från Södra Esplanaden. Parkering är även tillåten på Södras parkering, Sjöuddevägen. För parkering på övriga platser i närheten av Strandbjörket gäller givetvis vanliga trafikregler.

Karta till parkeringar i närheten av Start- och målområdet.

Start och mål

Starten för samtliga klasser sker på Värendsgatan, strax utanför Strandbjörkshallen (se karta). Målgången sker i Strandbjörket, ett stenkast från starten mot Växjösjön. Samling på startplatsen sker för samtliga klasser 15 min före start.

Dusch och omklädning

Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Det finns begränsade möjligheter till omklädning och dusch i Strandbjörkshallen.

Väskförvaring

Vi förvarar kostnadsfritt din väska och värdesaker under loppet. Effektförvaringen är bemannad, men vi vill ändå uppmärksamma dig om att du lämnar in dina tillhörigheter på egen risk.

Uppvärmning

Gemensam uppvärmning för den som önskar sker på startplatsen ca 10 minuter innan start. Uppvärmningen leds av instruktörer från vår samarbetspartner Actic.

Sjukvård

Sjukvårdskunniga funktionärer finns på plats i målområdet.

Priser och medalj

Delas ut till de tre bästa i varje klass, samt till de segrande lagen i lagtävlingarna. Medalj till samtliga som fullföljer loppen.

Servering

IFK Växjö kommer att sälja dricka, korv, hamburgare, fika m.m. i Strandbjörket.

Kringarrangemang

Det kommer förekomma en hel del kringarrangemang i start- och målområdet med aktiviteter för hela familjen.

Startlista

När anmälan är igång kommer en startlista att uppdateras kontinuerligt.

Resultat

Resultaten uppdateras kontinuerligt på www.racetimer.se under dagen den 1 maj. Listan publiceras också på www.vaxjoloppet.nu efter loppet.

Regler

Växjöloppet kommer att genomföras i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje anmälan är personlig och kan inte överlåtas till annan löpare. Varje löpare ställer upp på egen risk.

Arrangör och upplysningar

IFK Växjö. Kontaktuppgifter: 0470-161 16 och vaxjoloppet@ifkvaxjo.se

Åk till toppen