Växjöloppet 2024

– En Dag Fylld av Rörelseglädje och Gemenskap

Igår hölls det 57:e Växjöloppet under strålande solsken och glädjen var på topp bland både deltagare och åskådare. Med rekordmånga anmälningar och en fantastisk atmosfär i målområdet blev det en minnesvärd första maj för alla som deltog i denna årliga folkfest.

 – En Dag Fylld av Rörelseglädje och Gemenskap

Växjöloppet 2024 blev en stor succé med hela 1521 anmälda deltagare, vilket är det högsta antalet sedan 2016. Under dagen fylldes Strandbjörket av löpare som tog sig an de tre huvuddistanserna: 4,7 km, 10 km och 21,1 km. Men det var inte bara de vuxna som engagerade sig – barnloppen i Lilla Växjöloppet lockade rekordmånga deltagare, med hela 1500 barn som sprang i Tidningslöpet sponsrat av Smålandsposten och 857 deltagare i de tre loppen Knatteknatet, Lagunracet och Lagunmaran.

IFK Växjös projektledare för Växjöloppet, Mikaela Wieslander Mayer, delar med sig av sin glädje över evenemanget: "Det är ett fantastiskt roligt evenemang att jobba med. Jag älskar alla möten som sker mellan vänner, familj och bekanta i målområdet under dagen. Sen att se all rörelseglädje är grädden på moset, extra kul med allt engagemang från så många människor för att främja rörelseglädjen en sån här fin dag."

Dagen fylldes inte bara av löparglädje utan också av gemenskap och glädje. I målområdet samlades deltagare, supporters, partners och publik för att fira prestationer och dela på den positiva energin som Växjöloppet sprider varje år.


Skapa minnen på Växjöloppet!

14 april 2024

Se fram emot den härliga känslan när du tar en selfie efter målgången eller ett lagfoto tillsammans med familj, vänner eller kollegor.

Uppdatera din Växjöloppet-anmälan med vår påskrabatt!

28 mars 2024

I påskägget från oss till dig hittar du en rabattkod värd 50 kr som du kan använda på din anmälan till Växjöloppet 2024. Om du redan har anmält dig, varför inte ge koden vidare till någon du vill springa tillsammans med? 🥰

Imorgon höjs priset

29 februari 2024

Med två månader kvar till Växjöloppet är det hög tid att säkra din plats till årets stora löparfest! Imorgon höjs priset på anmälan så passa på och anmäl dig idag!

Åk till toppen