Spring lopp för ditt

Friskvårdsbidrag

Att anmäla sig till ett lopp är ett bra sätt att hitta motivationen till träning – det är så mycket lättare att komma igång när det finns ett mål att sikta mot! På Växjöloppet finns det distanser som alla har möjlighet att klara, från 4,7 km upp till 21,1 km. Under sommaren 2020 utökade Skatteverket friskvårdsbidraget med fler aktiviteter, däribland motionslopp*. Det innebär att du kan anmäla dig till något av IFK Växjös motionsevenemang och sedan lämna in kvittot till din arbetsgivare för att nyttja ditt friskvårdsbidrag. Läs mer nedan!

SÅ ANVÄNDER DU FRISKVÅRDSBIDRAGET TILL DIN STARTPLATS

1. Har du friskvårdsbidrag?
Fråga din arbetsgivare om ni har friskvårdsbidrag, vilket belopp och om ni har några särskilda regler kring bidraget. Om ni inte har något friskvårdsbidrag i dagsläget, fråga om hen är villig att ge dig ett (det är avdragsgillt för arbetsgivaren och skattefritt för dig). 

2. Anmäl dig
Anmäl dig till Växjöloppet här mittlopp.se.

3. Kvitto till din arbetsgivare
När du har anmält dig tar du kvittot från Växjöloppet/mittlopp och visar upp det för din arbetsgivare som ersätter dig för motsvarande belopp.

*Skatteverkets uppdatering från sommaren 2020 gör det möjligt att använda friskvårdsbidraget för individuella startplatser till motionslopp. Det har tidigare endast varit godkänt att använda friskvårdsbidrag för företagsgruppanmälningar.

Åk till toppen